Tips voor de festivalcamping

dinsdag 18 juni 2019
Leestijd 3 minuten: Het festivalseizoen is weer begonnen. En de beste festivals, die gaan het hele weekend door! Dat betekent dat muziekliefhebbers vanuit het hele land de kampeerspullen uit de kast halen. Weet u wat u allemaal nodig heeft op de festivalcamping? Met deze tips geniet u optimaal van uw festivalweekend.

DELEN | LEES MEER


Zorg voor een fijne festivaltent

Na een lange dag feesten is het fijn thuiskomen in een goede tent. De Lyon koepeltent van Travellife voor twee of drie personen is een ideale compacte tent voor op de festivalcamping. U zet hem gemakkelijk op en hij is ook zo weer opgeruimd. Haringen en scheerlijnen worden meegeleverd, zodat u alle benodigdheden bij de hand heeft. Ook handig: maak uw tent herkenbaar met een vlaggetje of een lint. Dan vindt u uw tent zo terug tussen alle anderen wanneer u ‘s avonds terugkomt van het festival.

Een goede nachtrust is essentieel

Op een festival gaat het feest vaak tot diep in de nacht door, maar wanneer u ook de derde dag nog van de artiesten wilt genieten, is een goede nachtrust belangrijk! Kies een fijn luchtbed en een comfortabele slaapzak om nieuwe energie op te doen. De Alveobedden van Brunner zijn klein opvouwbaar, waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn. Om de tent heen kan het rumoerig zijn en de zon komt in de zomer al vroeg op. Neem daarom ook een paar oordopjes en een slaapmasker mee, zodat u hier lekker doorheen kunt slapen. De volgende dag geniet u weer uitgerust van het festival!

Ontspan bij de tent met Travellife YOU

Voordat u het festivalterrein op gaat nog even gezellig wat drinken en kletsen bij de tent? Dan komen een paar campingstoelen goed van pas. Onze aanrader is de YOU Compact uit de nieuwe hippe serie van Travellife. Deze lichte en compacte stoel is de ideale festivalstoel. Makkelijk mee te nemen en met de frisse grijze of groene kleur helemaal thuis in de festivalsfeer! Combineer hem met een Travellife YOU viskruk en tafelblad voor een handig bijzettafeltje. Perfect voor wat drankjes of een ontbijtje bij de tent. Zonder tafelblad is het een handig extra krukje, bijvoorbeeld voor wanneer de buren aan willen sluiten!

Bespaar op eten en drinken

Eten en drinken op de festivalcamping is vaak niet goedkoop. Bespaar daarom door zelf een voorraadje mee te nemen. Vul een goede koelbox, zoals een van de nieuwe boxen van Mestic, met uw favoriete drankjes en hapjes. Aangezien u de koelbox op een festivalcamping meestal niet aan kunt sluiten op stroom, werken ze optimaal wanneer u ze thuis goed voorkoelt. Met een paar koelelementen of een bevroren fles water in de koelbox, blijven de producten lekker lang koel! Denk ook aan ongekoeld eten als broodjes, knakworstjes, snacks en energierepen. Controleer van tevoren de regels van uw festival om te kijken wat u mee mag nemen.

Image title

Op alles voorbereid

Tijdens het festivalweekend wilt u zorgeloos genieten van muziek, gezelligheid en de goede sfeer. Om onverwachte verrassingen te voorkomen, komen de volgende items goed van pas:
  • Travellife bolderkar: Festivalcampings zijn groot! Bespaar uzelf een pijnlijke rug met een handige inklapbare bolderkar. Stop alle spullen erin en zoek relaxed een plekje op.

  • Slotje: Sluit uw tent af met een slotje voordat u naar het festivalterrein gaat. Echte inbrekers houdt het misschien niet tegen, maar het zorgt er wel voor dat festivalgangers met een slokje teveel op niet per ongeluk uw tent binnenkomen.

  • EHBO-setje: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een EHBO-setje lost u kleine probleempjes meteen op en kunt u daarna lekker verder feesten.

  • Jerrycan: Bij warm weer is het belangrijk om genoeg te drinken. Met deze jerrycan van Travellife bij de tent hoeft u uw water niet telkens bij te vullen. Leeg kunt u hem klein opvouwen, zodat hij makkelijk meegaat in de bagage. 

  • Ducttape: Onmisbaar op de camping! Een lek in de tent, een gat in het luchtbed of een gescheurde rugzak zijn allemaal snel gerepareerd met een simpel stukje ducttape.

Met deze tips gaat u goed voorbereid het festival in. Dan zit er nog een ding op: genieten maar!Hoe waardeert u deze blog?

Aan het laden
Aan het laden