Truma HD gasslang rubber SBS G8 EU 75 cm

Art nr. 5616370
Tijdens het kamperen is een gasvoorziening onmisbaar. U heeft diverse artikelen nodig: een gasfles, een gasdrukregelaar en, niet te vergeten, een gasslang. Met de Truma gasslang sluit u de gasfles aan op uw Truma MonoControl of DuoControl installatie. Zo kunt u in alle veiligheid koken op de
Adviesverkoopprijs
€ 64,95
incl. BTW

Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving

Tijdens het kamperen is een gasvoorziening onmisbaar. U heeft diverse artikelen nodig: een gasfles, een gasdrukregelaar en, niet te vergeten, een gasslang. Met de Truma gasslang sluit u de gasfles aan op uw Truma MonoControl of DuoControl installatie. Zo kunt u in alle veiligheid koken op de camping. In ons assortiment vindt u voor iedere aansluiting een passende slang.

Truma gasslang met slangbreukventiel

Deze slang van Truma maakt het gebruiken van een gasfles nog veiliger. Het slangbreukventiel dient als beveiliging. Het zorgt ervoor dat de gasfles afgesloten wordt, mocht de gasslang kapot gaan door een lekkage of breuk. Ongelukken worden hiermee voorkomen. De slang is 75 cm en is gemaakt van rubber. Hij past op een gasfles uit Nederland en Duitsland. De ingangsaansluiting varieert per land; bij Gimeg vindt u ook gasslangen met een aansluiting voor gasflessen uit andere Europese landen. Houd er rekening mee dat gasslangen gevoelig zijn voor uv-licht, zeker als ze van rubber gemaakt zijn. Dit kan ervoor zorgen dat gasslangen buiten vaker vervangen moeten worden. Bouwt u een gasslang in een voertuig in? Let er dan op dat de slang in een vloeiende bocht ligt. Als hij een te strakke bocht maakt, kan hij gaan scheuren.

Belangrijkste kenmerken

  • Ingangsaansluiting: G8 EU (geschikt voor gasflessen uit Nederland en Duitsland)
  • Uitgangsaansluiting: M20x1,5
  • Materiaal: rubber
  • Lengte: 75 cm

Controleer uw gasslang

Voor uw veiligheid is het belangrijk om uw gasslang jaarlijks te controleren. Dat doet u door de slang te buigen en hem strak te trekken. Verschijnen er scheurtjes? Dan is hij aan vervanging toe. Over het algemeen moeten lagedrukslangen elke drie jaar vervangen worden en hogedrukslangen elke vijf jaar. Truma hanteert een gebruiksduur van maximaal tien jaar. Op de gasslang staat de datum waarop de gasslang is gemaakt, zodat u kunt zien hoe lang de slang al meegaat. Wanneer u de nieuwe gasslang gaat aansluiten, kunt u met een beetje water en afwasmiddel controleren of er geen lekkage is. Als er bellen ontstaan, zit er een lek bij de aansluiting. Zorg ervoor dat dit verholpen is voordat u uw gasinstallatie gebruikt.

Deze gasslang van Truma is de ideale slang voor op de camping. Onthoud dat veiligheid altijd voorop staat. De gasslang dient aangesloten te worden door een ervaren monteur en voordat u uw gasinstallatie gebruikt, moet deze gecontroleerd worden op lekdichtheid.

Specificaties
Merk Truma
Model HD gasslang
EAN code 4052816024240
Extern artikelnummer 50425-06
Lengte (cm) 75
Gewicht (kg) 0,305
Ingangsaansluiting G8-EU
Uitgangsaansluiting M20x1,5
Materiaal Rubber

Klik om 5 items meer te zien | Klik hier om alle items te zien
    Aan het laden
    Aan het laden