Een schone tent of caravan op vakantie

woensdag 21 augustus 2019
Leestijd 3 minuten: Tijdens uw vakantie wilt u volledig genieten van de omgeving en de vrije tijd. De dagen zijn volgepland met leuke uitstapjes, stadjes verkennen of de hele dag genieten op het strand. Schoonmaken is waarschijnlijk het laatste waar u zin in heeft, maar een zandbak in uw tent of caravan is ook geen pretje. In deze blog geven we u tips hoe u tijdens de vakantie uw tent of caravan schoon houdt.

DELEN | LEES MEER


Wanneer u op pad bent met de caravan, camper of tent brengt u de dag bij mooi weer natuurlijk lekker buiten door. Toch loopt u stof en vuil makkelijk naar binnen. Zeker wanneer het wat minder mooi weer is kan het binnen snel vuil worden. Met deze 5 tips houdt u uw tent of caravan schoon tijdens uw vakantie. Zo houdt u meer tijd over om te genieten!

1. Maak het makkelijk

Een gouden schoonmakentip is om altijd van boven naar beneden te werken. Hierdoor voorkomt u dat stof naar beneden valt waar u net heeft schoongemaakt of dat u vuile strepen krijgt. Ook geldt: eerst droog dan nat. Stof eerst alles af met een droge doek, daarna met een vochtige. Daarnaast is het bij tenten en vouwwagens belangrijk om vlekken op de juiste manier aan te pakken. Pak niet zomaar een fles allesreiniger erbij, want schoonmaakmiddelen kunnen de coating en waterdichtheid van het tentdoek aantasten. Probeer vlekken eruit te halen met lauw water en een doekje of borstel. Gaat de vlek er niet uit met water? Kijk dan even op het internet, want vaak is er een goede oplossing. Hars krijgt u bijvoorbeeld het makkelijkst weg door het te laten stollen met een ijsblokje. Schraap het daarna voorzichtig van de tent af en de vlek is weg!

2. Regelmatig stoffen

Schudt u nog wat zand uit uw kleding of is er blad naar binnen gewaaid? Met een stoffer en blik ruimt u snel het kleine vuil op. Geen zin om zelf het werk te moeten doen? Met een van de Mestic stofzuigers maakt u de vloer tot het laatste zandkorreltje toe schoon. Dankzij de diverse bijgeleverde mondstukken worden de kleine gaatjes en kiertjes ook schoon. Helemaal handig: stofzuigermodel MS-140 werkt op een oplaadbare accu. Zo wordt u tijdens het schoonmaken niet beperkt door snoerlengte of stroomvoorziening. Wanneer de accu indicator aangeeft dat de stofzuiger bijna leeg is, laadt u deze eenvoudig op in de wandhouder.

3. Schoon van binnen én van buiten

Houd de caravan of camper niet alleen van binnen schoon, maar ook van buiten. Wist u dat de laklaag van uw camper of caravan veel gevoeliger is dan die van de auto? Het is dus belangrijk dat u speciale schoonmaakmiddelen gebruikt om de camper of caravan te wassen. De schoonmaakmiddelen van Wash & Clean reinigen en beschermen uw kampeervoertuig optimaal. Dankzij de wasborstels van Wash & Clean reinigt u ook eenvoudig de moeilijk bereikbare plekken. De borstels hebben namelijk een 2 meter lange flexibele, telescopische steel. Was de caravan of camper niet in de volle zon, hierdoor ontstaan snel vlekken. Dan kunt u weer opnieuw beginnen.

4. Altijd een fris toilet

Ook zeker niet onbelangrijk tijdens de vakantie is een fris toilet. Dit krijgt u makkelijk voor elkaar met het uitgebreide assortiment toiletadditieven van Thetford. Met de Aqua Kem Blue en de milieubewuste Aqua Kem Green producten voor de afvaltank zorgt u voor een perfecte maskering van geurtjes. Met de Toilet Bowl Cleaner verwijdert u gemakkelijk kalkaanslag in de toiletpot en met de fris ruikende Bathroom Cleaner houdt u alle kunststof oppervlakken in uw camper of caravan glanzend schoon en glanzend. Dankzij het krachtige schuim verdwijnt vuil in een handomdraai.

5. Kies een schone stalling

Uiteraard wilt u het seizoen graag met een schone lei beginnen. Zorg er daarom altijd voor dat u de caravan schoon naar de stalling brengt. Vlekken kunnen na een tijdje intrekken en dan zijn ze een stuk moeilijker te verwijderen. Zorg er ook voor dat de afvaltank van uw camper of caravan leeg en gereinigd is. De Thetford Cassette Tank Cleaner komt hierbij goed van pas. Hiermee maakt u de tank gemakkelijk schoon, zodat er geen afvalresten achterblijven terwijl uw voertuig in de stalling staat. Vergeet ook niet om al het water uit de tanks, leidingen en boiler te laten lopen. Zo voorkomt u bevriezingen en schimmels. Kies voor de stalling een schone en droge opslagplaats. Zo begint u de vakantie met een frisse caravan, helemaal klaar voor gebruik!Hoe waardeert u deze blog?

Aan het laden
Aan het laden