Nederlandse campings drukker bezocht

woensdag 21 november 2018
Image title

Leestijd 1 minuut: De zomer van 2018 was voor de Nederlandse campings een stuk drukker dan het jaar ervoor, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal kampeerders steeg in juli en augustus naar 1,7 miljoen. Dat is een stijging van 10,8% ten opzichte van het jaar ervoor. Ook het aantal overnachtingen nam toe met een stijging van 4,8%.

 DELEN | LEES MEERZomer 2018; een topseizoen

Op de Nederlandse kampeerterreinen zijn de zomermaanden altijd de drukste periode van het jaar, maar mede door het ideale vakantieweer was 2018 een topjaar voor de Nederlandse campings. Deze zomer brachten ongeveer 1,3 miljoen Nederlandse gasten 8,1 miljoen nachten door op een camping in eigen land. 


Image title


Ook meer buitenlandse gasten

Ongeveer 500.000 buitenlandse gasten trokken naar onze campings, een stijging van 18,2% ten opzichte van 2017. Onze campings worden dus nog steeds het meest bezocht door binnenlandse gasten, maar het aandeel buitenlandse gasten is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Het grootste deel van deze buitenlandse gasten bestaat uit Duitsers, gevolgd door Belgen.


Image title


Minder last minutes

Vanwege het prachtige weer in ons eigen land, besloten we deze zomer massaal de last minute vakanties links te laten liggen en vakantie in eigen land te houden. Inmiddels zijn alle leerplichtige kinderen weer naar school en heeft het ritme van alledag zich weer hervonden. Bekijk hieronder de video .


Bron: CBS
Hoe waardeert u deze blog?

Aan het laden
Aan het laden