Milenco Aero 3 Caravanspiegels

woensdag 1 mei 2019
Leestijd 3 minuten: Gimeg staat voor comfort en veiligheid. Om veilig de weg op te gaan met de caravan, is een goed zicht op de weg van uiterst belang. Caravans worden steeds breder, waardoor ook caravanspiegels mee moeten veranderen. Milenco heeft hier de oplossing voor. In deze blog zetten we alle voordelen van de Milenco Aero3 spiegels op een rijtje.

 DELEN | LEES MEER


Milenco Aero3

Milenco biedt meerdere soorten spiegels aan, ieder met hun eigen voordelen. De Milenco Aero3 heeft vlak glas. Vlakke spiegels zorgen ervoor dat het gezichtsveld even groot is als bij een normale autospiegel. Dit maakt het mogelijk om de snelheid en afstand van andere voertuigen en objecten goed in te schatten.

Milenco Aero3 XL

Is de auto breder dan de caravan? Dan wordt veelal gekozen voor de Milenco Aero 3 met bolle spiegel. Deze verkleinen het beeld waardoor het inschatten van de afstand en snelheid iets lastiger wordt. Wel vergroten deze spiegels het gezichtsveld. Aangezien originele autospiegels ook van bol glas zijn voorzien, brengt dit een evenwichtig beeld. Bovendien zijn kleine trillingen in een bolle spiegel nauwelijks zichtbaar, wat voor een stabiel en rustig beeld zorgt. 
Image title

Milenco Grand Aero3

De Grand Aero3 differentieert zich van de Aero3 door een grotere behuizing van de spiegelkap. Hierdoor biedt de spiegel een groter gezichtsveld, waarbij de bovenkant en de onderkant van de caravan te zien zijn. Zo heeft de bestuurder goed zicht op rijdend verkeer én op voetgangers. Het is daardoor de eerste spiegel die aan de veiligheidsnormen voor voetgangers voldoet. De Grand Aero3 biedt een ongeëvenaarde stabiliteit bij hoge snelheden en is verkrijgbaar in bol of vlak glas.

MILENCO GRAND AERO3 XL

We zien een nieuwe trend in caravanland. Waar een caravan vroeger 2,10 m breed was, gaan we steeds meer naar breedtes van 2,30 m tot 2,50 m. Dit vereist enige aanpassing in de spiegels. Hoe breder de caravan, hoe groter de dode hoek. Milenco heeft hiervoor de Milenco Grand Aero3 XL op de markt gebracht. Deze spiegel heeft dezelfde kwaliteiten als de gewone Aero3 spiegels, maar beschikt over een verlengde spiegelarm van maar liefst 41 centimeter. Dit is een verschil van 10 centimeter ten opzichte van de standaard arm. Door de langere arm wordt het gezichtsveld verbreed. Wanneer de auto smaller is dan de caravan is dit absoluut noodzakelijk. De Milenco Grand Aero3 XL caravanspiegel past op vrijwel iedere auto. De spiegel is zeer stabiel en trillingvrij, ook bij hoge snelheden. Hij is alleen verkrijgbaar met bol glas.
Image title

Montage

Hoe worden de spiegels op de originele autospiegels gemonteerd? Zet de beide klemeenheden op de autospiegel en draai de verstelschroeven met de markering “1” aan. Bepaal dan de lengte van de stang. Deze is afhankelijk van de breedte van de caravan. Draai bij de juiste lengte de verstelschroeven met de markering “2” aan. De spiegels zijn zowel aan de bovenzijde als de onderzijde van de autospiegels te monteren.
Verder zijn de spiegels voorzien van Easy Grip vleugelmoeren en hebben ze een aerodynamische spiegelkap. De spiegel is gemaakt van verchroomd veiligheidsglas, voldoet aan alle Europese normen en is voorzien van E-markering.
Een regel die altijd geldt bij het afstellen bij de spiegels: “Als je mijn spiegels niet kunt zien, dan kan ik je niet zien”.

Extra's

Na een ontspannen vakantie kunnen de spiegels in de handige bijgeleverde opbergtas opgeborgen worden. Nog een prettige bijkomstigheid is dat de Milenco Aero3 caravanspiegels voldoen aan de laatste Europese normen en voorzien zijn van de E-markering. Alle onderdelen van de spiegels, zoals de spiegelarm, klemmen en pads zijn ook los verkrijgbaar.

Voordelen op een rijtje

-          Passend op personenauto’s, busjes en 4x4 na 1995

-          Leverbaar in vlak en bol glas

-          Zeer gemakkelijk te monteren

-          Vleugelmoeren met Easy Grip

-          Aerodynamische spiegelkap

-          Trillingvrij, ook bij hoge snelheden

-          Spiegel van verchroomd veiligheidsglas

-          Leverbaar per 2 stuks in handige opbergtas

Met dank aan de Aero-spiegels is Milenco de grootste en meest succesvolle producent van caravanspiegels ter wereld. Dit hebben ze bereikt door continu te innoveren en altijd te blijven verbeteren. Kiest u voor Milenco, dan kiest u voor hoge kwaliteit en veiligheid.

Aan het laden
Aan het laden