De Mestic tafelbarbecue

zondag 1 januari 2023
Leestijd 3 minuten: Nederlanders zijn gek op barbecueën! Maar liefst 83% van de Nederlanders heeft één of meerdere barbecues in bezit en wel een derde van ons land gebruikt hem minstens zes keer per jaar. Met de Mestic tafelbarbecue barbecuet u waar u maar wilt. In de tuin of op het balkon, maar ook op de camping of op het strand weet deze compacte en stoere vriend uw burgers en groenten perfect te bereiden. Dankzij het vernuftige systeem is de Mestic tafelbarbecue makkelijk, zuinig en veilig in gebruik. Graag brengen wij dit kleine apparaat met grootse mogelijkheden onder de aandacht.

 DELEN | LEES MEER


Gemakkelijk in gebruik

Gemak dient de mens! Het liefst willen we allemaal een barbecue die makkelijk in gebruik, snel verhittend, goed brandend, gemakkelijk schoon te maken is én een fijne prijsklasse heeft. De Mestic tafelbarbecue voldoet ruimschoots aan al deze wensen. Geniet verder moeiteloos van een fantastische maaltijd zonder gedoe met stekkers, doordat de tafelbarbecue snoerloos op kooltjes en batterijen werkt. Wij leggen uit hoe de kampeerder in een paar stappen de Mestic tafelbarbecue gebruiksklaar maakt en vervolgens een heerlijke maaltijd op tafel zet.

De kampeerder plaatst allereerst 4 AA-batterijen in de batterijhouder van de ventilator, haalt het houtskoolrooster van de tafelbarbecue en spuit een laagje brandpasta in de daarvoor bestemde opvangbak. Vervolgens ontsteekt de kampeerder de pasta en plaatst hij het houtskoolrooster terug. Daarna vult de kampeerder het waterreservoir met water en het houtskoolrooster met kooltjes en plaatst hij de grilplaat terug. De batterijhouder kan nu worden teruggestoken in het apparaat en het vermogen kan naar de maximale positie worden gedraaid. Na het opwarmen van de houtskool kan de temperatuur eenvoudig worden ingesteld. Al snel zal de plaat de juiste temperatuur bereiken en kan de kampeerder naar hartenwens kokkerellen.

Geen rookontwikkeling, geen overlast

Als vet uit vlees op houtskool druipt, ontstaat rookontwikkeling. Door het geïntegreerde vet afdruipsysteem is de Mestic tafelbarbecue een barbecue zonder rookontwikkeling. Hiermee veroorzaakt de kampeerder voor zichzelf en voor zijn buren geen rookoverlast en dat is wel zo prettig. Hoe meer lucht aan de houtskool wordt toegevoegd, hoe beter de barbecue zal branden. De Mestic tafelbarbecue heeft een ingebouwde ventilator waarmee het vuur wordt aangewakkerd. De Mestic tafelbarbecue is zeer zuinig. Met 100 gram kooltjes kan een uur gebarbecued worden!

GEMAKKELIJK TE REINIGEN

Na heerlijk genoten te hebben van een lekkere maaltijd komt voor veel mensen het minder leuke deel. De barbecue moet worden gereinigd. Maar ook dit is bij de Mestic tafelbarbecue een eenvoudig klusje. De kampeerder spoelt de losse delen af met een zachte doek en bergt de tafelbarbecue op in de prachtige meegeleverde opbergtas.

Tips voor barbecueën op de camping

  • Zet de barbecue op een stevige plek, waar het niet staat te wankelen.
    Zet de barbecue niet te dicht bij de tent of stacaravan. Ga ook niet barbecueën onder een luifel.
  • Zorg altijd voor een emmer water voor noodgevallen.
  • Gebruik een spatel of tang om het vlees te draaien. Ga niet in het vlees prikken met een (vlees)vork, hierdoor gaat het vocht verloren wat het vlees juist lekker sappig maakt.
  • Als vlees aan het rooster plakt probeer deze dan niet los te trekken. Vaak laat het vlees na een paar minuten vanzelf los. U kunt ook voor het barbecueën het rooster lichtjes insmeren met olijfolie.
  • Wrijf het rooster in met een halve citroen nadat u bijvoorbeeld vis hebt bereid op de bbq, dit neutraliseert namelijk. Dit voorkomt dat vlees of groenten de smaak of geur van de vis overneemt. Ook na het barbecueën maakt u het rooster makkelijker schoon als u er even een citroentje over heen haalt.
  • Snijd groenten en vlees voor spiesen in even grote stukken, zo wordt voorkomen dat sommige stukken verbranden terwijl andere stukken nog niet gaar zijn.
  • Leg de houten satéstokjes een aantal uur van de voren in een bak met water en laat deze weken. Hierdoor verbrandt het hout minder snel en gaat het vlees er makkelijker af.

Gimeg wenst u een fijne barbecue!




Hoe waardeert u deze blog?

Aan het laden
Aan het laden