Gimeg Gasdrukregelaars

vrijdag 1 november 2019
Image titleLeestijd 3 minuten: Tijdens het kamperen is een goede gasvoorziening onmisbaar. Zeker in de aankomende koude herfst- en winterperiode, wanneer een fijne kachel toch wel erg goed van pas komt! Bij het gebruik van gas is voorzichtigheid van het grootste belang. Welke gasdrukregelaar is nu geschikt voor welk gebruik? En hoe kunnen we het gebruik van gas zo veilig mogelijk maken? Als ervaren gasspecialist zet Gimeg graag de feiten op een rijtje.

 DELEN | LEES MEER


Wanneer gebruikt u welke gasdrukregelaar?

Om gebruik te maken van gas heeft u uiteraard een gasfles nodig, maar ook een gasdrukregelaar kan niet ontbreken. Deze comprimeert het gas namelijk naar werkbare druk voor uw gasinstallatie. Maar niet elke gasdrukregelaar is geschikt voor iedere situatie en iedere gasfles. Het is belangrijk om te weten waar u het gas voor gaat gebruiken, anders kunnen er ongelukken gebeuren. Om het allemaal duidelijk te maken, hebben wij in het onderstaande schema overzichtelijk gemaakt wanneer u welke gasdrukregelaar gebruikt. 

Image titleWilt u op frisse dagen dus lekker in uw camper of caravan opwarmen bij een kacheltje? Dan heeft u een rode gasdrukregelaar nodig. Deze heeft namelijk een afblaasbeveiliging die bij te veel druk of bij een defecte regelaar gas laat ontsnappen via het afblaasventiel. Bij open vuur mag deze regelaar dan weer nooit gebruikt worden. U wilt zich niet voorstellen wat er kan gebeuren als de afblaasbeveiliging gas loslaat bij open vuur! Dus wanneer de temperaturen weer stijgen en u de barbecue aansteekt heeft u een groene of Campingaz (blauw) regelaar nodig, afhankelijk van welke gasfles u gebruikt. De Gimeg gasdrukregelaars zijn voorzien van een kombi schroefaansluiting. Dit betekent dat u de Gimeg gasdrukregelaars op zowel DIN als Shell aansluitingen kan bevestigen. Campingaz heeft zijn eigen aansluiting, dus hier hebben we een aparte gasdrukregelaar voor. Het is belangrijk dat u de gasdrukregelaar handvast dichtdraait met een speciaal daarvoor bestemde montagesleutel.

Extra's

Voor nog meer veiligheid kunt u de Gimeg Manometer toevoegen. Hiermee kunt u de druk vanuit de fles aflezen. Loopt de druk toe? Dan kan dit duiden op een lekkage en moet er snel actie ondernomen worden. Let op! De Manometer is geen inhoudsmeter.

Wat ook onmisbaar is, is de Gimeg vulset Europa messing. Veel gasflessen in Nederland hebben een gaskraan aansluiting. Met de Gimeg vulset kan een Nederlandse fles bij een buitenlands gasstation gevuld worden.

Tot slot

De laatste tip die we willen meegeven is dat het belangrijk is om goed naar de werkdruk te kijken. De werkdruk van de gasdrukregelaar moet overeen komen met de aangesloten apparatuur. Aan de kleur van het typeplaatje is snel af te leiden wat de werkdruk van de gasdrukregelaar is. Controleer voor gebruik altijd of de werkdruk overeenkomt met de aangesloten apparatuur of gasinstallatie.

Heeft u uw gas op de juiste manier aangesloten? Dan profiteert u tijdens uw vakantie van heerlijke verwarming, kunt u lekker koken op uw kooktoestel, en zo nog meer! Gimeg maakt het comfortabel en veilig.Hoe waardeert u deze blog?

Aan het laden
Aan het laden