Zeldzame Volkswagen Beetles uit 70s

dimanche 1 janvier 2023
Image title
Leestijd 1 min: In de jaren 70 werden Volkswagen Beetles omgebouwd tot bijzondere voertuigen, namelijk naar campers, ook wel “bug campers” genoemd. Er was zelfs een bedrijf dat de Beetles ombouwde naar de Super Buggers en deze verkocht. We hebben een aantal van de zeldzame omgebouwde Beetles op een rijtje gezet.


 DELEN | LEES MEER


Ontstaan Beetle Camper

De meeste mensen zullen Volkswagen waarschijnlijk associëren met haar iconische Beetle. Echter weten er maar weinig dat mensen in de jaren 70 hun kleine “bugs” transformeerden naar Super-Buggers. Deze wagens werden gebruikt voor buitenlandse trips en de bugs-on-drugs zagen er uit als Volkswagen Microbus’ kleine broertje.

De eerste Volkswagen Beetle werd gebouwd in de jaren 30. De Super-Bugger was echter het product van een ander bedrijf, die zelf deze ongebruikelijke voertuigen maakte en verkocht voor 6.000 dollar in 1975 (wat nu omgerekend ongeveer 32.000 dollar is). Het bedrijf gebruikte fiberglas lambrisering om een kleine leefruimte te bouwen achter de voorste stoelen van het voertuig. Degenen die van reizen hielden, konden op deze manier een mini-slaapkamer of een bescheiden keuken inbouwen om met gemak te kunnen reizen.

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title
Bron: klik hier.Hoe waardeert u deze blog?

Chargement en cours
Chargement en cours