De juiste verwarming bij winterkamperen

mardi 10 décembre 2019
Leestijd 3 minuten: Winterkamperen heeft veel charmes. De natuur is prachtig en het is heerlijk knus in de caravan wanneer het buiten koud en donker is. Maar een goede caravan-verwarming is in deze periode onmisbaar! Weet u al welke verwarmingsmogelijkheden u allemaal heeft? Lees hieronder waar u voor kunt kiezen en kom erachter wat er bij u past. 


 DELEN | LEES MEER


Luchtverwarming

Luchtverwarming is in de meeste caravans al ingebouwd. Deze vorm van verwarming zuigt de binnenlucht van de caravan aan en verhit het met behulp van een brander. Vervolgens wordt de warme lucht via warmeluchtbuizen en warmeluchtuitlaten met behulp van een ventilator gelijkmatig door de caravan verdeeld. Deze vorm van verwarming werkt relatief snel en is gemakkelijk te installeren of achteraf in te bouwen als het nog niet aanwezig is in uw caravan.
  • Verwarmt snel
  • Eenvoudig te installeren en achteraf in te bouwen

Waterverwarming

Vaak is bij luxere caravans ook waterverwarming ingebouwd. Hiermee wordt een gesloten watercircuit verwarmt, wat via een radiator weer warmte aan de ruimte afgeeft. Het werkt als een soort centrale verwarming, zoals die ook in gebouwen vaak gebruikt wordt. Hierdoor wordt de warmte heel gelijkmatig verdeeld. Ook is dit systeem als vloerverwarming aan te leggen. Nooit meer koude voeten!
  • Verdeelt de warmte gelijkmatig 
  • Ook als vloerverwarming aan te leggen

Gasverwarming

Tijdens het kamperen werkt veel apparatuur op gas, dus een gasverwarming is een logische keuze. Vanuit de gasfles stroomt het gas via een gasdrukregelaar en hogedrukslang naar het verwarmingstoestel, waar het wordt ontstoken. (Wilt u weten welke gasdrukregelaar u hiervoor nodig heeft? Dat leest u in deze blog.) De open vlam in de brander verhit de buitenlucht die in het verwarmingstoestel wordt gezogen en de warme lucht wordt vervolgens de caravan in geblazen. Dit is een voordelige manier om uw caravan lekker op temperatuur te houden. Ook is deze verwarmingsmogelijkheid makkelijk te onderhouden, want als uw gasfles leeg is, kunt u deze gemakkelijk inruilen voor een volle. Neem meteen een kijkje in ons assortiment aan gaskachels!
  • Voordelige verwarming 
  • Lege gasflessen gemakkelijk te verwisselen 

Elektrische verwarming

Elektrische kachels zijn compact en licht, waardoor u ze makkelijk meeneemt in de caravan. Op koele dagen zorgt een elektrische kachel snel voor een aangename warmte. Door de ingebouwde ventilator wordt de warme lucht direct de kamer ingeblazen. Is het echt koud buiten? Dan is een kachel een fijne extra verwarming, in combinatie met gasverwarming. Door deze additionele verwarming bespaart u gas en heeft u het nooit meer koud! In ons assortiment vindt u verschillende elektrische kachels die tijdens uw kampeervakantie perfect van pas zullen komen.
  • Compact en licht
  • Verwarmt zeer snel

Tot slot

Elke vorm van verwarming heeft zo zijn eigen voordelen. Laat u informeren om te besluiten welke vorm het beste aansluit op uw caravan en uw voorkeuren. Verwarm uw caravan tijdens het winterkamperen het liefst constant, zodat het voertuig nooit helemaal afkoelt. Anders loopt u het risico dat de leidingen bevriezen. Met de juiste verwarming kunt u optimaal genieten van uw kampeervakantie in de winterperiode!


Hoe waardeert u deze blog?

Chargement en cours
Chargement en cours