5 kampeertrends voor 2021

mercredi 31 mars 2021

Leestijd 6 minuten: Dit weekend gaat het kampeerseizoen weer van start! Helaas ziet de wereld er door de coronacrisis al een jaar tijd compleet anders uit. Het is nog even afwachten wat de maatregelen dit kampeerseizoen toestaan. Toch is er tijdens de Pasen drukte verwacht op de Nederlandse campings. Hoe gaan de vakanties er dit jaar uitzien? Lees hier de vijf kampeertrends die u naar onze verwachting dit seizoen terug gaat zien.

DELEN | LEES MEER


1. Themacampings

Door de coronaregels zijn het afgelopen jaar veel activiteiten niet
doorgegaan. Juist daarom is extra behoefte ontstaan om er weer op uit te gaan. De themacampings nemen hierdoor dit jaar flink toe in populariteit. Wat zijn themacampings hoor ik u denken? Dit zijn speciale campings die grotendeels in het teken staan van een thema, sport, hobby of visie. Denk bijvoorbeeld aan surf, yoga of wellness campings. Of de speciale 50+ campings en duurzaamheidcampings. Bovendien zijn er ook nog de pop-up campings georganiseerd door de festivalbranche. Dus campings zonder festival, maar mét de sfeer ervan. Kortom, veel kampeerders zitten graag in hun eigen bubbel dit jaar, met hun eigen type mensen én in hun eigen wereld.


2. Privé kamperen

Door de anderhalvemetersamenleving moet er tijdens de vakantie helaas ook afstand van elkaar worden gehouden. Zolang het vaccinatieprogramma nog geen snelvaart maakt, verwachten wij dat er dit jaar veel vakantiegangers opzoek gaan naar de rust, de ruimte en het buitenleven. Kamperen is hierbij dé ideale oplossing. Wij voorspellen dat kampeerders veel nieuwe plekken ontdekken in het binnenland en vanaf de zomer in het buitenland. Het bamping kamperen oftewel ‘Back to basic kamperen’ genoemd, is de grote tegenhanger van glamping. Waarbij de kampeerder helemaal tot rust komt in de stilte van de natuur. Uiteraard zo zelfvoorzienend en zo privé als mogelijk. Dus geen toiletgebouw in de buurt of pizzarestaurant op steenworp afstand. Producten die hierbij uiteraard niet mogen ontbreken zijn een eigen toilet zoals de Thetford Porta Potti en een gedegen meerpits kooktoestel zoals ons eigen Gimeg kooktoestel.


xdxdThetford Porta Potti
xdxdGimeg kooktoestel3. Nieuwe kampeerders

Elke Nederlander is eraan toe om tijd door te brengen met familie en erop uit te gaan, dit jaar meer dan ooit. Zij kijken naar nieuwe mogelijkheden en ontdekken leuke nieuwe uitjes. Zo komen steeds meer vakantiegangers in aanraking met kamperen. De ruimte en rust van het kamperen spreekt ze wel aan, waardoor ze het zelf een keer willen proberen. Voor hen is proefkamperen ontstaan. Hierbij overnachten ze op de camping, zonder dat ze een tent, camper óf caravan hoeven mee te nemen. RTL zag zelfs zoveel potentie in deze nieuwe trend, dat zij in samenwerking met de Kamper & Caravan Industrie (KCI) er een kampeerprogramma aan wijden, namelijk Camp to Go. Zo laten zij het hart van vele (toekomstige) kampeerders nog sneller kloppen.

Vorig seizoen was onstuimig, maar de verkoop van kampeermiddelen ging hard. De oude en de nieuwe garde kampeerders hebben massaal nieuwe en tweedehands campers, caravans en tenten aangeschaft. De occassions waren door het budget opvallend populair bij één nieuwe doelgroep, namelijk de millennials. Uit de cijfers blijkt dat zij vorig jaar het kamperen in grote getalen hebben ontdekt. Immers hebben millennials vaak een behoefte aan de digitale detox en rust die met het kamperen gepaard gaat. Kamperen blijft voor de huidige kampeerder, maar ook voor de nieuwe kampeerders dit jaar dé manier om veilig op vakantie te gaan.


4. Wandel -en fietsvakanties

Helaas heeft iedereen de sportschool al enige tijd moeten overslaan en kan er niet met het voetbalteam worden getraind. Gelukkig behoort een heerlijk rondje fietsen en een mooie wandeling in de omgeving wél altijd tot de mogelijkheden. Hierdoor is de verkoop van fietsen flink toegenomen. Fietsen geeft namelijk een heerlijk gevoel van vrijheid en laat iedereen genieten van het buitenleven, ook in deze tijd. De behoefte aan buitenactiviteit leidde ook tot sterke stijging in de populariteit van de fiets- en wandelvakanties.

Als de keuze valt op een fietsvakantie, dan raden wij aan om goed voorbereid op pad te gaan én voor vertrek een paklijst te maken. Want niemand wilt er onderweg achter komen dat de regenjas nog thuis ligt. Toch liever fietsen vanaf de camping? Geen probleem! Denk wel aan de weersinvloeden die de fietsen dan te verduren hebben. De Travellife fietshoes voor op de dissel beschermt fietsen tegen regen en wind, zodat deze op vakantie niet gaan roesten.                                                                                                      

5. Luxe kamperen

Het bamping kamperen is trendy, echter is ‘Back to basic’ niet voor iedereen weggelegd. Daarom voorspellen wij dat ook glampings het dit seizoen erg goed blijven doen. Daar is een duidelijke reden voor. Er is al een jaar lang weinig geld uitgegeven aan vrijetijdsactiviteiten. Ook blijven de restaurants momenteel nog gesloten. Het geld wat normaalgesproken aan vliegtickets naar het buitenland wordt uitgegeven, blijft nu over voor een chic verblijf in een prachtige safaritent. Bovendien is het glampen dé perfecte oplossing voor de kampeerder die last minute op vakantie wil gaan. Om het luxe hotel gevoel op de camping te ervaren, zorgt Mestic met zijn slimme en luxe producten voor een trendy én zorgeloze vakantie. De strakke compressor koelbox en de handige powerpack zijn ideaal voor op de glamping.
xdxdMestic compressor koelbox
xdxdMestic powerpack


Kortom, in het kampeerseizoen van 2021 ontwikkelen veel trends zich door én wordt er extra genoten  van het buitenleven. Welke trends vindt u belangrijk?

Hoe waardeert u deze blog?

Chargement en cours
Chargement en cours