Vier Halloween met Mestic

lundi 28 octobre 2019

Leestijd 4 minuten: Geniet u nog van een late kampeertrip dit najaar? Kijk dan maar uit, want deze week is het Halloween! Op 31 oktober staat alles in het teken van geesten, monsters en… pompoenen! Onheilspellende pompoenen met griezelige gezichten zijn hét symbool van het engste feest van het jaar. Wij houden het allemaal wat minder eng met een lekker pompoengerecht om Halloween te vieren. Gewoon in de camper of caravan te maken met de Mestic Heteluchtfriteuse! Maar waar komt die pompoentraditie eigenlijk vandaan?

DELEN | LEES MEER


De oorsprong van de pompoenlampion

Hoewel u bij Halloween, trick-or-treaten en de pompoenlampions al gauw aan Amerika denkt, is het griezelige feest voorgekomen uit een Keltische traditie. In Ierland en Groot-Brittannië vierden de Kelten jaren geleden op 31 oktober de laatste dag van de zomer met het feest Samhain. Zij geloofden dat de grens tussen de wereld van de levenden en de doden op deze dag vervaagd werd. Goedaardige geesten, maar ook kwaadwillende wezens zoals demonen staken op deze dag de grens over. Kijk dus maar uit als er ’s nachts opeens op de deur van de camper geklopt wordt…

En die pompoenen dan? Niet voor niets heten de pompoenlampionnen ook wel Jack-o’-lanterns. De traditie is namelijk begonnen bij een Ierse mythe over Jack, een dronkenlap die de duivel voor de gek hield voor zijn eigen gewin. Toen hij stierf, liet de duivel hem niet in de hel, maar mocht hij ook niet naar de hemel. Hij was gedoemd om voor eeuwig in zijn eentje rond te zwerven op aarde. In Ierland sneden de mensen enge gezichten in knolrapen om Jack’s dwalende ziel op afstand te houden. Toen de Europeanen naar Amerika emigreerden kwamen verschillende tradities samen. Knolrapen werden vervangen door pompoenen, want die waren in Amerika makkelijker te vinden, en nog steeds worden de Jack-o’-lanterns tijdens Halloween gebruikt om ronddwalende geesten uit de buurt te houden.

Pompoen uit de Mestic Heteluchtfriteuse

Gelukkig zijn pompoenen niet alleen goed om geesten te verjagen, maar smaken ze ook nog eens heel lekker! Daarom vieren wij Halloween met een lekker recept voor in de Heteluchtfriteuse. De Mestic Heteluchtfriteuse heeft een laag vermogen van 900 watt. Ideaal voor de camping dus, waar het aantal ampère dat u kunt gebruiken beperkt is. De Heteluchtfriteuse is ook nog eens erg eenvoudig in gebruik. U hoeft alleen maar de temperatuur (tot 200 °C) en de timer (tot 30 minuten) in te stellen en vervolgens wordt het eten snel en vetvrij bereid in de uitneembare grillpan. Speciaal voor Halloween hebben wij de Mestic Heteluchtfriteuse getest met een heerlijk recept voor gegrilde pompoen!

Thetford Concentrated

Dit heeft u nodig:

  • 600 gram pompoenblokjes

  • 4 theelepels olijfolie

  • 4 eetlepels Italiaanse kruiden

  • 2 theelepel paprikapoeder

  • Peper en zout En zo maakt u het klaar

Heeft u alle ingrediënten klaar staan? Dan is het tijd om de pompoen te bereiden! Gemak staat voorop want met de Mestic Heteluchtmachine heeft u binnen de kortste tijd een heerlijke maaltijd op tafel gemaakt. Met een paar simpele stappen maakt u de pompoen klaar. 
1. Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 200 °C.
2. Meng de pompoenblokjes met de olijfolie. Zorg      ervoor dat alles goed door elkaar gemend wordt, zodat alle pompoen door de olijfolie bedekt wordt.
3. Voeg de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en naar smaak peper en zout toe. Meng alles nog eens goed door elkaar.
4. Doe het pompoenmengsel in de heteluchtfriteuse en stel de timer in op 10 minuten. Schep de pompoen halverwege even om zodat alles goed gaar wordt.
5. Zijn de stukjes pompoen knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant? Dan zijn ze klaar! Zo niet, doe ze dan nog een paar minuten langer in de heteluchtfriteuse.Het resultaat

Zo zet u met de Mestic Heteluchtfriteuse binnen een kwartiertje een heerlijk gerecht op tafel! U kunt de pompoenblokjes naar uw eigen smaak combineren met allerlei ingrediënten. Wij hebben het gerecht afgemaakt met romaine sla, cherrytomaatjes, feta en een beetje appel. Lekker en gezond! Sla dus snel wat pompoenen in en geniet deze Halloween van een smakelijke maaltijd in de camper of caravan. En vergeet niet om een pompoen over te houden om ronddwalende geesten af te schrikken…

Image title
Dit gerecht is bereid met de Mestic Heteluchtmachine MA-200. In deze friteuse maakt u gemakkelijk een portie voor vier personen klaar. Heeft u liever een iets compacter model? Bekijk dan de kleinere Mestic Heteluchtmachine MA-100. Met beide modellen bent u helemaal klaar voor het engste feest van het jaar. 

Happy Halloween!Hoe waardeert u deze blog?

Chargement en cours
Chargement en cours