Duurzaam kamperen

jeudi 18 juillet 2019
Leestijd 3 minuten: Niet alleen in de kampeerwereld maar ook daarbuiten is het een grote trend: duurzaamheid. Mensen zijn zich steeds meer bewust van de druk op het milieu en doen hun best om groene keuzes te maken. Kamperen is op zichzelf al een groene vakantiekeuze, want u stoot veel minder CO2 uit dan bij een verre vliegreis. Maar ook tijdens het kamperen kunt u keuzes maken waarmee u de ecologische voetdruk zo klein mogelijk houdt.

DELEN | LEES MEER


1. Een milieuvriendelijke camping

Een groene vakantie begint met het kiezen van een duurzame bestemming. Gelukkig houden veel campings zich hiermee bezig. Zo kiezen ze ervoor om zonnepanelen en duurzame materialen te gebruiken voor hun accommodaties. Ook wordt er steeds meer gerecycled. U herkent een milieuvriendelijke camping aan het Green Key-keurmerk. Campings met dit keurmerk gaan net een stapje verder om hun impact op het milieu te beperken. Op comfort levert u niks in. U geniet van alle gemakken die u op een goede camping gewend bent, maar dan net wat duurzamer.

2. Beperk het gebruik van plastic

Jaarlijks belandt 9 miljard kilo plastic in de oceaan. Een grote hoeveelheid wordt veroorzaakt door plastic wegwerpproducten. Tijdens het kamperen kunt u het gebruik van plastic op verschillende manieren beperken. Eet bijvoorbeeld niet van plastic wegwerpservies, maar schaf een serviesset aan die u telkens weer kunt hergebruiken. Ook kunt u op plastic waterflessen besparen door een jerrycan aan te schaffen. Zo heeft u altijd een voorraadje water bij de tent, zonder plastic flessen over te houden. En denk eens aan een ECO gronddoek van Travellife. Dit gronddoek spaart de ondergrond en u zorgt ervoor dat u niet telkens een nieuw plastic grondzeil hoeft te gebruiken. Uiteindelijk bent u met deze producten ook nog eens goedkoper uit!

3. Vermijd voedselverspilling

Ook voedselverspilling is wereldwijd een groot probleem. Jaarlijks worden enorme hoeveelheden eetbaar voedsel weggegooid. Voorkom dit op de camping door goed in te kopen. Houdt u toch restjes over? Bewaar die dan in een koelbox en geniet de volgende dag nog eens van uw maaltijd. Aangesloten op 230 V functioneert de hybride koelbox van Mestic als koelkast, of zelfs als vriezer. Zo hoeft u niets weg te gooien. Denk bij het eten ook eens aan een lekkere vegetarische maaltijd of een gerecht met vis. Door minder vlees te eten zorgt u voor minder uitstoot van CO2.

4. Kies voor duurzaam meubilair

Om het milieu te besparen is het belangrijk om producten van kwaliteit te gebruiken, zodat u niet steeds nieuwe spullen hoeft aan te schaffen. Bij het produceren van nieuwe producten worden weer kostbare grondstoffen gebruikt, dus hoe langer uw spullen meegaan, hoe beter. Daarom heeft Travellife een nieuwe, duurzame meubellijn ontwikkeld: Travellife YOU. De stoelen en viskrukken zijn gemaakt van polypropyleen: een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Deze stof is zeer slijt- en kleurvast, vuilafstotend en gemakkelijk te reinigen. U heeft er dan ook jarenlang plezier van. Zijn de stoelen uiteindelijk toch aan vervanging toe? Dan is het materiaal makkelijk recyclebaar.

5. Pak de fiets

Wilt u lekker uitrusten op vakantie? Mooi! Dan belast u het milieu nauwelijks. Bent u liever actief bezig? Denk dan eens aan een mooie fietstocht. Een heerlijke manier om de omgeving te ontdekken. Haal een leuke route van het internet of fiets een willekeurige kant op om de omgeving te ontdekken. Ook wanneer u een stad bezoekt of boodschappen gaat doen kunt u de auto wat vaker later staan en lekker met de fiets gaan. Met een van de fietsendragers van Thule uit ons assortiment neemt u uw fietsen gemakkelijk en veilig mee op vakantie.

6. Zonne-energie

Wanneer u gaat kamperen is een tent vaak de duurzaamste optie. Maakt u toch liever gebruik van een aantal moderne gemakken op vakantie? Dan kunt u ook met uw camper of caravan de impact op het milieu beperken. Verduurzaam uw voertuig door er zonnepanelen op te monteren. Bij het opwekken van zonne-energie komt geen CO2 vrij, zodat het milieu niet belast wordt. Zo geniet u in alle comfort, op een positieve manier!

Met een paar kleine aanpassingen geniet u van een heerlijke vakantie terwijl u uw ecologische impact beperkt houdt. Door rekening te houden met het milieu kunnen ook de generaties na ons genieten van prachtige kampeervakanties in de natuur.

Gimeg wenst u een fijne, groene vakantie!Hoe waardeert u deze blog?

Chargement en cours
Chargement en cours