Camperverkoop naar recordhoogte ondanks wisselvallig 2020

jeudi 14 janvier 2021
Leestijd 2 minuten: Was het Coronajaar voor u ook een onvoorspelbaar en wisselvallig jaar? De verkoop van campers en caravans was erg wisselend. Waar 2020 begon als een jaar zoals elk ander, was de wereld al snel in de waan van het virus. Hier leest u de verkoopresultaten van 2020 en blikken we vooruit naar dit kampeerjaar.

DELEN | LEES MEER


Diepe dalen en hoge pieken

In de strijd tegen corona heeft de overheid verschillende maatregelen genomen. In het voorjaar van 2020 zorgde dat voor flink rustigere dealershowrooms. Bovendien zijn de camper -en caravanfabrieken zelfs een aantal weken gesloten geweest. Het was een spannende tijd voor de branche, aangezien het voorjaar normaalgesproken dé tijd is om nieuwe campers en caravans te verkopen. De verkoop nam af met gemiddeld 45% in de maanden april en mei in vergelijking met dezelfde maanden in 2019.

Na diepe dalen komen hoge pieken én dat is precies wat er is gebeurd. In de zomermaanden bleek kamperen dé ideale vakantie in de anderhalvemetersamenleving. De verkoop van campers steeg tot een recordhoogte. Daardoor steeg ook het totaal van de geregistreerde kampeermiddelen met een kenteken hard. In het afgelopen jaar is het totaal van campers en caravans de 560.000 gepasseerd in Nederland. Daarmee heeft nu 1 op de 9 meerpersoonshuishoudens een camper of caravan in het bezit.

Image title

Vooruitkijken naar het kampeerjaar 2021

Nu de fase van vaccineren is begonnen, kijken we uit naar een jaar vol nieuwe mogelijkheden en kansen. Hoe 2021 precies gaat verlopen blijft onduidelijk. Er blijft altijd een kans bestaan dat lockdowns en andere maatregelen het kamperen ingewikkeld maken. Momenteel is er een advies om tot en met half maart geen reizen naar het buitenland te boeken. Toch hebben wij goede hoop dat kamperen in het voorjaar is toegestaan. Eén ding is zeker, de behoefte van Nederlanders om erop uit te gaan in de buitenlucht is groot. Bovendien hebben veel campinggasten in verband met de grote drukte in Nederland van vorig jaar, al geboekt voor aankomende zomer. Daarnaast wordt het merendeel van de Nederlanders pas tussen april en oktober ingeënt. Hierdoor zullen veel mensen, ook dit jaar de vakantie doorbrengen op gepaste afstand van elkaar én wat is dan een betere plek dan genieten van de ruimte en vrijheid van de camping?

In de onderstaande video van Campingtrend neemt Jos Mark van Campingtrend ook door welke campers het afgelopen jaar het best verkocht zijn. 


Hoe waardeert u deze blog?

Chargement en cours
Chargement en cours