Optimale stalling van uw camper of caravan

jeudi 19 septembre 2019
Image title
Leestijd 3 minuten: Langzaamaan dalen de temperaturen en beginnen de bomen rood en geel te kleuren. De herfst komt eraan! Dat betekent voor veel kampeerders dat het seizoen erop zit. Ruim een half miljoen kampeerders zoekt een plaats waar ze hun caravans en campers kunnen achterlaten voor de winterslaap. Daarbij draait alles om droogte en veiligheid. Door uw voertuig op de juiste manier op te slaan, kunt u weer snel op stap als het kampeerseizoen weer voor de deur staat!

DELEN | LEES MEER


Betrouwbare stalling

De caravan of camper bij uw eigen huis stallen, dat mag meestal helaas niet. In de meeste gemeenten mag een caravan of camper een dag of drie op een openbare plek staan. Genoeg tijd om in of uit te laden, maar als hij er langer staat mogen handhavers u erop aanspreken. Ook op het eigen erf parkeren is vaak geen optie. De Algemene Plaatselijke Vordering stelt namelijk eisen aan de afstand en zichtbaarheid vanaf de openbare weg. De oplossing? Een betrouwbare stalling!

Stallingen bestaan in verschillende vormen. Zo kunt u ervoor kiezen uw caravan buiten te stallen, bijvoorbeeld op een weiland. Als u er het hele jaar door vaak op uit trekt is dit een goede optie. Zo wordt hij wel bewaakt, maar kunt u erbij wanneer u maar wilt. In een dichte stalling is dit vaak lastiger, omdat hij ingesloten wordt door de andere voertuigen. Wanneer u ervoor kiest om uw voertuig buiten te stallen is het verstandig om extra maatregelen te nemen. Er worden namelijk houten delen gebruikt in caravans en campers en als het vocht erin trekt gaan de wanden opbollen en komt de hele constructie in gevaar.

Camper- of caravanhoes

Bescherm uw voertuig daarom met een camper- of caravanhoes wanneer hij buiten wordt gestald. Een goede hoes biedt ultieme bescherming tegen invloeden van buitenaf en zorgt er zo voor dat de levensduur van het voertuig verlengd wordt. De hoezen zijn van uitstekende kwaliteit en bestaan uit vier lagen. Ze zijn van binnenuit ademend, zodat er geen condensvorming kan plaatsvinden. Het materiaal is vuilafstotend, waterdicht en uv-bestendig. Zo houdt u uw voertuig in goede staat terwijl hij op de stalling staat.

Natuurlijk is overdekt stallen ook een optie. Talloze boerenschuren en kassen worden tegenwoordig aangeboden als opslagloods. Ook hierbij kunnen de caravan- en camperhoezen goed gebruikt worden. Wanneer uw voertuig staat opgeslagen in een kas is de hoes handig voor bescherming tegen uv. Daarnaast beschermt het uw caravan of camper tegen opstapelend stof en blijft uw voertuig mooi schoon.

Welke hoes heeft u nodig?

Bij het aanschaffen van een hoes is het belangrijk om de juiste afmetingen van uw camper of caravan te weten. Het wordt geadviseerd om dit bij caravans zelf op te meten. Om de lengte te bepalen meet u van het achterlicht horizontaal naar de voorkant van de disselbak. Ook de juiste breedte van het voertuig is belangrijk. Wanneer u weet welk formaat u nodig heeft kunt u kiezen wat voor hoes u wilt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoes met een rits. Dit maakt het mogelijk om de camper of caravan te betreden, zelfs wanneer de hoes eromheen zit!

Welke hoes u ook kiest, met deze extra bescherming zorgt u ervoor dat uw camper of caravan langer mooi blijft. Zo heeft u er jarenlang plezier van! Wanneer het weer tijd is om te kamperen staat uw voertuig in tiptop conditie op u te wachten.

Bekijk het assortiment




















Hoe waardeert u deze blog?

Chargement en cours
Chargement en cours