Veilig op vakantie

29 January 2020
Leestijd 3 minuten: Vakantie is dé tijd om heerlijk te ontspannen. Lekker van uw vrije tijd genieten en alle zorgen loslaten. Maar helaas, ook op vakantie kunt u ten prooi vallen aan diefstal. Dat is wel het laatste wat u wilt! Met deze tips beschermt u uw voertuig en eigendommen en kunt u weer onbezorgd genieten.


 DELEN | LEES MEER


Zet de caravankoppeling op slot

Als de caravan zonder beveiliging voor de deur staat, kunnen dieven hem makkelijk aankoppelen en ermee wegrijden. En zonder caravan wordt het wel heel lastig vakantie vieren! Gelukkig kunt u hem eenvoudig beveiligen tegen diefstal met een disselslot. Het slot wordt over of in de koppeling gemonteerd waardoor deze niet meer op een trekhaakkogel geklikt kan worden. Dat maakt het voor dieven een stuk moeilijker om uw geliefde huis op wielen mee te nemen. Er zijn verschillende sloten die u kunt gebruiken. Als u uw caravan verzekerd heeft, is het belangrijk om te weten welke beveiliging uw verzekeraar voorschrijft. Ongekeurde sloten worden door de verzekering namelijk niet geaccepteerd. Voor veel verzekeringen is een SCM-goedgekeurd disselslot genoeg, maar er zijn ook verzekeringen waarbij deze gecombineerd moet worden met een wielklem. Ga altijd na wat uw verzekering voorschrijft voordat u uw keuze maakt!
xdxdGekeurd koppelingslot
Een SCM-goedgekeurd koppelingslot voldoet aan de eisen van de meeste verzekeraars. Een sticker met een oranje driehoek geeft aan dat het slot goedgekeurd is. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld het superstevige Milenco Heavy Duty slot dat alle veiligheidsnormen overtreft. Of kies voor een compacter model zoals de Milenco Compact of de AL-KO Safety Premium.
xdxdOngekeurd koppelingslot
Een ongekeurd slot wordt niet goedgekeurd door de verzekering, maar biedt wel extra beveiliging van uw caravan. Het voordeel van ongekeurde sloten is dat ze vaak goedkoper zijn. De AL-KO Safety Plus sloten zijn de ongekeurde tegenhanger van de AL-KO Safety Premium lijn. De sloten vallen geheel over de koppeling heen, waardoor maximale veiligheid gegarandeerd is.
xdxdSteekslot
Een steekslot is een eenvoudige, maar effectieve beveiliging van de caravan. U steekt het steekslot in de aanwezige opening in de koppeling en zet hem op slot door de sleutel uit te nemen. De cilinder blijft in de opening steken, waardoor de caravan niet af- op aangekoppeld kan worden. Dit eenvoudige koppelingslot hoeft niet gemonteerd te worden, maar zit direct vast.


Houd indringers buiten

Staat de caravan veilig vast? Dan is het natuurlijk ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er niemand de caravan binnen kan komen. De meeste inbrekers zijn op zoek naar een snelle buit. Als ze moeite moeten doen om de camper of caravan binnen te komen, kiezen ze er vaak voor om verder te gaan. Een slot op de deur maakt dus al gauw een groot verschil! Wij hebben een groot assortiment aan sloten van Thule die ieder hun eigen oplossing bieden.
xdxdThule Door Lock
Het standaard Thule Door Lock wordt aan de deur gemonteerd. Door hem naar rechts of naar links te schuiven wordt de deur effectief afgesloten. Deze deursloten van Thule zijn compact en van hoge kwaliteit, zodat u de caravan met een veilig gevoel kunt achterlaten.
xdxdThule Inside-Out Lock
Met het Thule Inside-Out Lock slot sluit u de deur niet alleen van buiten, maar ook van binnen af. Van buitenaf ontgrendelt u het slot met een sleutel en van binnenuit kunt u het snel openen met een draaisluiting. Het slot heeft een grote overlap met de deur voor extra beveiliging.
xdxdThule Security handrail
Het Thule Security handrail slot biedt niet alleen beveiliging, maar ook hulp bij het in- en uitstappen. Dichtgeklapt functioneert hij als extra deurslot en uitgeklapt maakt dit slot het net wat makkelijker om die grote opstap het voertuig in te maken.Thetford Concentrated

Sluit een alarmsysteem aan

Heeft u de sloten op de deur gezet, maar wilt u graag nog wat extra beveiliging? Dan kunt u ervoor kiezen om een alarmsysteem aan te leggen. Het Sleep Safe alarm van Milenco heeft ledverlichting waarmee het ongewenste indringers afschrikt. Elke 10 seconden knippert het licht en als iemand de camper of caravan probeert in te komen via de deur of een raam, gaat er een luid alarm af. Zo wordt u meteen gewaarschuwd en zal de inbreker zich in de meeste gevallen snel uit de voeten maken.


Thetford Concentrated

Voor als ze toch binnenkomen

Hoewel u natuurlijk de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kan het toch gebeuren dat iemand de camper of caravan binnenkomt. De deur staat immers vaak open op een warme dag en voordat u het weet zijn belangrijke pasjes of uw smartphone gestolen. Voor een veilig gevoel bergt u deze spullen op in een kluis. De Milenco Caravan Safe is een compacte kluis die u eenvoudig kunt monteren aan de vloer van uw voertuig. Ook in de AL-KO kluis kunt u uw spullen veilig achterlaten. Zorg ervoor dat de kluis stevig verankerd wordt, dan staan uw waardevolle spullen veilig achter slot en grendel!


Met deze tips beschermt u zichzelf en uw eigendommen tegen inbrekers en dieven. Zo kunt u heerlijk ontspannen zonder u ergens druk over te maken. Daar is vakantie immers voor bedoeld!


Hoe waardeert u deze blog?

Loading
Loading