Gimeg HD gasslang rubber met slangbreukventiel Kombi 75 cm

Item No. 5615450
Met een goede gasinstallatie geniet u tijdens het kamperen van allerlei gemakken. Zo kunt u lekker koken op uw gasfornuis, verwarmen en koelen. U hebt hier diverse onderdelen voor nodig. Uiteraard begint u met een gasfles, maar zonder een gasdrukregelaar en een gasslang kunt u uw gas nog niet
Recommended Price
€ 64,95
incl. tax

This product cannot be ordered at the moment.
Description

Met een goede gasinstallatie geniet u tijdens het kamperen van allerlei gemakken. Zo kunt u lekker koken op uw gasfornuis, verwarmen en koelen. U hebt hier diverse onderdelen voor nodig. Uiteraard begint u met een gasfles, maar zonder een gasdrukregelaar en een gasslang kunt u uw gas nog niet gebruiken. In ons assortiment vindt u voor iedere aansluiting een passende slang.

Gimeg HD gasslang voor Truma MonoControl of DuoControl

Een gasslang vervoert het gas van de gasfles naar uw gasleiding, zodat u uw gasinstallatie kunt gebruiken. Het slangbreukventiel dient als beveiliging tussen de slang en de gasfles. Het zorgt ervoor dat de gasfles afgesloten wordt, mocht de gasslang kapot gaan door een lekkage of breuk. Ongelukken worden hiermee voorkomen. Deze slang van Gimeg is gemaakt van rubber en heeft een lengte van 75 centimeter. Hij is bedoeld voor toepassing op uw Truma MonoControl of DuoControl installatie. Houd er rekening mee dat gasslangen gevoelig zijn voor uv-licht, zeker als ze van rubber gemaakt zijn. Dit kan ervoor zorgen dat gasslangen buiten vaker vervangen moeten worden. Bouwt u een gasslang in een voertuig in? Let er dan op dat de slang in een vloeiende bocht ligt. Als hij een te strakke bocht maakt, kan hij gaan scheuren.

Belangrijkste kenmerken

  • Ingangsaansluiting: Kombi
  • Uitgangsaansluiting: M20x1,5
  • Materiaal: rubber
  • Lengte: 75 cm

Controleer uw gasslang

Voor uw veiligheid is het belangrijk om uw gasslang jaarlijks te controleren. Dat doet u door de slang te buigen en hem strak te trekken. Verschijnen er scheurtjes? Dan is hij aan vervanging toe. Over het algemeen moeten lagedrukslangen elke drie jaar vervangen worden en hogedrukslangen elke vijf jaar. Truma hanteert een gebruiksduur van maximaal tien jaar. Op de gasslang staat de datum waarop hij is gemaakt, zodat u kunt zien hoe lang de slang al meegaat. Wanneer u de nieuwe gasslang gaat aansluiten, kunt u met een beetje water en afwasmiddel controleren of er geen lekkage is. Als er bellen ontstaan, zit er een lek bij de aansluiting. Zorg ervoor dat dit verholpen is voordat u uw gasinstallatie gebruikt.

Deze rubber gasslang van Gimeg is de ideale slang voor in uw voertuig. Onthoud dat veiligheid altijd voorop staat. De gasslang dient aangesloten te worden door een ervaren monteur en voordat u uw gasinstallatie gebruikt, moet deze gecontroleerd worden op lekdichtheid.

Specifications
Brand Gimeg
Model HD gasslang
EANCode 8712757288021
Primary color Orange
Length (cm) 75
Warranty 2 years
Input connection Kombi
Output connection M20x1,5
Material Rubber
Working pressure (mbar) 20
Type verpakking Blister

Click to view 5 more items | Click to view 5 more items
    Loading
    Loading